Известие

Collapse
No announcement yet.

На колко оборота превключвате[нормално каране]?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз значи спокоино мога ди си ги реда до 5 без да минавам 1800об/м но нека не забравяме че скоросната котия няма смазочна система и се смазва благодарение на въртенето на зъбчатките които плискат маслото и
    принципно сменянето на предавките в ниски обороти може да смести малко гориво но може и да прецака скоростите!!!!!!!!! За това според мен най добрата зона за смяна е около 2100 - 3500 в тази зона колата дава същия разод както при 1500 - 2000об .

Alfa boxer 1.3i --- 8V --- Boxer --- 90Hp/6000 Obr/min --- 113Nm/4500 Obr/min --- 0-100/11,5s --- Vmax/180km/h
    FIAT STILO 1.9jTD 16V 115HP vMAX 205km/h 4.8л/100km

Comment

При спокойно каране най ме кефи на около 2700. Имам чувството,че тогава може и без съединител. Иначе "хванат ли ме братята" не гледам оборотомера-на слух-докато не ревне страховито
      sigpic33201
      930 Quattroporte

Comment

Първоначално публикувано от BaiJedi
        При спокойно каране най ме кефи на около 2700. Имам чувството,че тогава може и без съединител. Иначе "хванат ли ме братята" не гледам оборотомера-на слух-докато не ревне страховито
        па и боксера го може идеално
        сменям само на 2900-3200 там някъде
        ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от monimsl
          Аз лично ги сменям от 2800 до 3300,и си дава добър разход.
          Според мен сега заради климатиците си трябва повече обороти.
          ааа мойта е с бакшишки климатик, слагам блузка с дълъг ръкав и лчвата ръка да виси от вънка, ама ръкава да е оп широчак че да охлажда по-добре
          145, 1.7 16V
          -----------------------

Comment

Първоначално публикувано от xaus
            Аз значи спокоино мога ди си ги реда до 5 без да минавам 1800об/м но нека не забравяме че скоросната котия няма смазочна система и се смазва благодарение на въртенето на зъбчатките които плискат маслото и
            принципно сменянето на предавките в ниски обороти може да смести малко гориво но може и да прецака скоростите!!!!!!!!! За това според мен най добрата зона за смяна е около 2100 - 3500 в тази зона колата дава същия разод както при 1500 - 2000об .
            В това за скоростната кутия има нещо вярно.., ама колкото е вярно, толкова и е невярно според мен така е изчислено смазването й, че и на 1000 оборота има достатъчно добро смазване, като имаш предвид, че и натоварването няма да е голямо на тия обороти..
            Lexus IS200

Comment

И аз мисля, че това е идеалното място за сменяне. Отдавна ми се щеше да питам някой компетентен, но поне при последните зареждания разхода не се е качил, а вървежа при 3000 оборота е осезаемо по-добър.

Някой може ли да обясни на какво се дължи това, че на боксера му трябват високи обороти и харчи по-малко при тях, отколкото в ниските?
              Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

2к - 4.5к кога как ми е сгодно
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Мда. Газова в комбинация с климатик си иска повечко. Иначе голфовете си мислят че са станали страшно бързи
                  Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

Comment

10x за мненията

Питах щото до сега съм бил на Рено (което като возия е светлинни години напред [пробвах ги двете разликата е осезаема] ) обаче това което забелязах че ако когато вкарвам реното в 4 - 5 000 вече звучи доста зловещо двигателя, докато алфата да не кажа, че трябва да си погледна оборотомера за да видя на колко оборота съм
                    145 1,6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от tjman
                      10x за мненията

Питах щото до сега съм бил на Рено (което като возия е светлинни години напред [пробвах ги двете разликата е осезаема] ) обаче това което забелязах че ако когато вкарвам реното в 4 - 5 000 вече звучи доста зловещо двигателя, докато алфата да не кажа, че трябва да си погледна оборотомера за да видя на колко оборота съм
                      Бе кво е тва Рено де вози толко яко? Не си написал какъв ти е двигателя, ама Boxera на Алфа има такъв зловещ и уравновесен звук, че всеки път ми се изправят косъмчетата на ръцете като го чуя (не си ги бръсна ). А и то всяка кола като я напържиш вдига шум, ама едно е да реве, друго да пищи
                      Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

Първоначално публикувано от tjman
                        10x за мненията

Какво рено е това, дето е на светлинни години? Туйнго ?
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

за оборотите - мн е важно според мен двигателят да работи на оптимален режим - много зависи при каква скорост и на каква предавка как натискаш газта - ако забележиш, че натискаш газта а колата не върви сменяш предавката, (а при движение с постоянна скорост например може и в 1500 да слезеш, стига да постигаш скоростта почти без натискане на педала - примерно по инерция по наклон и т.н.) с моя 2.0 е към 2000-2500 идеално според мен. Друго си е обаче 3500-4000 на трета
                          Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от charmario
                            И аз мисля, че това е идеалното място за сменяне. Отдавна ми се щеше да питам някой компетентен, но поне при последните зареждания разхода не се е качил, а вървежа при 3000 оборота е осезаемо по-добър.

Някой може ли да обясни на какво се дължи това, че на боксера му трябват високи обороти и харчи по-малко при тях, отколкото в ниските?

Това, че боксера харчи по- малко на високи обороти не е вярно.. Тук вече зависи как натискаш газта, защото ако превключваш на 2500 и същевременно търсиш бързо ускорение и натискащ педала на газта, обаче ползата е никаква- само разхода се вдига в сравнение с това да наберещ повече обороти и колата да има по добра тяга. Ако обаче натискаш много плавно, почти неусезаемо газта и превключваш на 2000-2500 харчи най- малко, като разбира се забравяш за всякакво бързо ускорение в случая!
                            Lexus IS200

Comment

!!!

Всеки трябва да използва оптималните обороти /т.е. най-добрите за дадените услови/, но нокой не бива да забравя,че при използване на ниски обороти се товари двигателя и това води до неговото износване
                              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: !!!

Първоначално публикувано от JORDI
                                Всеки трябва да използва оптималните обороти /т.е. най-добрите за дадените услови/, но нокой не бива да забравя,че при използване на ниски обороти се товари двигателя и това води до неговото износване
                                и това не е много ясно на празни обороти товари ли се но ако на ниски се опитваш да катериш баир разбира се че се товари...усет ми е майката
                                Виж Алфата ...

Comment

Working...
                                X